Polityka Prywatności

Bardzo szanujemy swoją prywatność, dlatego bardzo dbamy o Twoją prywatność i Twoją ochronę danych osobistych. Poniższy dokument przedstawia Politykę Prywatności, która obowiązuje w ramach serwisu izzylease.pl (dalej Serwis) oraz opisuje jak postępujemy z Twoimi danymi osobowymi. Dowiesz się także o przysługujących Ci prawach oraz o tym, jak obowiązujące przepisy chronią Ciebie i Twoje dane osobowe. Prosimy Cię o uważne zapoznanie się z treścią Polityki Prywatności przed rozpoczęciem korzystania z naszych Usług.


W naszej Polityce Prywatności:


Usługi - oznaczają każdy produkt, usługę, treść, funkcjonalność, technologię lub funkcję, wszystkie powiązane strony internetowe oraz aplikacje, które Ci oferujemy.


Serwis - oznacza strony internetowe, aplikacje i strony mobilne lub inne treści online zlokalizowane pod domeną izzylease.pl, za pośrednictwem których oferujemy nasze Usługi.


Dane osobowe - oznaczają wszelkiego rodzaju informacje powiązane z użytkownikiem stron internetowych identyfikujące go osobiście, samodzielnie lub w połączeniu z innymi udostępnionymi informacjami,np. adres poczty elektronicznej.


Przetwarzanie - oznacza wszelkiego rodzaju czynności i operacje wykonywane na danych osobowych użytkowników stron internetowych. Zakres czynności i operacji różni się w zależności od tego, jaka jest relacja z użytkownikiem i czy występuje w roli konsumenta (np. analizowanie na potrzeby świadczenia usługi leasingu pojazdów), czy przedstawiciela partnera serwisu (np. zarządzania kontek partnera).


Użytkownik - oznacza każdą osobę fizyczną odwiedzającą strony internetowe zlokalizowane pod domeną izzylease.pl Partner Serwisu - oznacza podmiot zewnętrzny, który za pośrednictwem Serwisu przedstawia swoją ofertę oraz umożliwia zakupienie jej. Przykładem Partnera Serwisu może być dealer, firma wynajmu długoterminowego, firma leasingowa, bank lub firma ubezpieczeniowa.

1. Kim jesteśmy? Administratorem danych Twoich danych osobowych przetwarzanych w związku z usługami świadczonymi za pośrednictwem polskiego Serwisu jest Izzy Lease Sp.z o.o. z siedzibą w Sanoku, 38-500 Sanok przy ul. Wilczej 4. Izzy Lease Sp. z o.o. jest wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Rzeszowie, Wydział XII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000683519 oraz posługuje się następującymi numerami identyfikacyjnymi: NIP 6871964402, REGON: 367585944. 2. Jakie dane zbieramy na Twój temat? 2.1.1 Dane przekazane przekazywane bezpośrednio przez Ciebie Świadczenie Usługi i inne informacje o Twoim koncie
W celu korzystania ze świadczonych przez nas Usług możemy zbierać na Twój temat następujące informacje:
  • jeśli weryfikujesz swoje dane osobowe z wykorzystaniem konta Facebook: gromadzimy imię i nazwisko w formie w jakiej występują na Twoim koncie Facebook oraz numer identyfikacyjny (Facebook ID). W sytuacji, gdy w ramach ustawień prywatności aplikacji Facebook (takie ustawienia pojawią się zaraz przed zalogowaniem się do naszego Serwisu), udzielisz swojego pozwolenia, możemy pozyskać również informacje na temat Twojej płci, wieku, identyfikatora email;
  • jeśli weryfikujesz się z wykorzystaniem konta Google: gromadzimy imię, nazwisko i adres email;
  • jeśli weryfikujesz się z wykorzystaniem Twojego adresu email: adres email.

Podanie powyższych danych jest niezbędne do korzystania z usług oferowanych w ramach naszego Serwisu.
W trakcie korzystania z naszych Usług, możesz również dobrowolnie podać następujące dodatkowe dane osobowe:
  • imię i nazwisko;
  • adres e-mail;
  • numer telefonu komórkowego.

W przypadku korzystania z określonych funkcjonalności Serwisu, w celach weryfikacyjnych lub w celach związanych z realizacją Usługi, możemy zażądać od Ciebie podania dodatkowych danych takich jak np. numer telefonu komórkowego numer NIP, numer PESEL (np. gdy dokonujesz wstępnego sprawdzenia zdolności kredytowej lub dokonujesz rezerwacji samochodu). W tych sytuacjach brak podania dodatkowych danych, o które Cię poprosimy uniemożliwi Ci korzystanie z tych funkcjonalności Serwisu.
Komunikacja za pośrednictwem funkcji czatu w naszym Serwisie
Kiedy używasz funkcji czatu na w ramach Messenger Facebook do otrzymywania automatycznych odpowiedzi na temat oferty lub do komunikacji z operatorem Serwisu, zbieramy treści wiadomości i informacje, które przekazujesz za pośrednictwem tej funkcjonalności.
Komunikacja telefoniczna oraz prowadzenie korespondencji
W przypadku kontaktu telefonicznego lub mailowego zbieramy wszystkie informacje, które zdecydujesz się przekazać podczas rozmowy lub w trakcie korespondencji z naszymi pracownikami lub przedstawicielami. Informujemy, że w przypadku kontaktów telefonicznych wszystkie rozmowy są nagrywane. Jeśli sprzeciwiasz się nagrywaniu rozmów telefonicznych, rozmowa nie będzie kontynuowana, a Ty możesz skorzystać z innych dostępnych form komunikacji. 2.1.2 Dane, które gromadzimy automatycznie kiedy korzystasz z naszych Usług Kiedy korzystasz z naszego Serwisu, automatycznie zbieramy o Tobie następujące informacje:
Dane o urządzeniu
Gromadzimy informacje dotyczące Twojego urządzenia, takie jak wersja systemu operacyjnego oraz unikalne identyfikatory. Przykładem takich informacji jest nazwa sieci komórkowej, z której korzystasz.
Informacje o lokalizacji
W zależności od ustawień prywatności Twojego urządzenia, w momencie, kiedy korzystasz z Serwisu, automatycznie zbieramy i przetwarzamy informacje na temat Twojej aktualnej lokalizacji. Do określenia lokalizacji wykorzystujemy różne technologie, w tym adres IP, GPS, punkty dostępu Wi-Fi i stacje telefonii komórkowej. Dane dotyczące Twojej lokalizacji mogą pozwolić na wyświetlanie i przeglądanie przedmiotów wystawionych do sprzedaży w Twoim sąsiedztwie oraz ułatwiają Ci wybór optymalnej oferty.
Dane dotyczące badania jakości dostarczenia Usługi
Gromadzimy i przechowujemy również informacje na temat Usług, z których korzystałeś/łaś, aby być w stanie ocenić poziom Twojego zadowolenia z korzystania z Serwisu oraz poziomu obsługi przez Partnerów Serwisu.
Dane o aktywności w Serwisie
Zbieramy informacje dotyczące Twojej aktywności w Serwisie, a wśród nich informacje o stronach, z których trafiasz na nasz Serwis, datę każdej wizyty, wyniki Twoich wyszukiwań, listy produktów oraz banery reklamowe, w które kliknąłeś/aś, Twoje interakcje z takimi reklamami i listami produktowymi, czas trwania Twojej wizyty, a także kolejność, w jakiej odwiedzałeś/łaś poszczególne elementy naszego Serwisu.
Cookies
Wykorzystujemy cookies w celu zarządzania sesjami użytkowników, przechowywania wyboru odpowiednich przedmiotów sprzedawanych w ramach Serwisu. "Cookies" to niewielkie pliki tekstowe przesyłane przez serwer internetowy na twardy dysk Twojego urządzenia. Cookies mogą być wykorzystywane do gromadzenia informacji o dacie i godzinie Twojej wizyty, Twojej historii przeglądania, Twoich preferencjach, oraz nazwie użytkownika. Możesz zmienić ustawienia Twojej przeglądarki, aby odrzucić wszystkie lub niektóre cookies, lub ustawić ostrzeżenia informujące Cię, że strony internetowe umieszczają lub mają dostęp do cookies. Pamiętaj, że jeśli zablokujesz albo odrzucisz cookies, niektóre z naszych Usług lub niektóre części Serwisu mogą stać się dla Ciebie niedostępne lub mogą działać nieprawidłowo. Aby uzyskać więcej informacji o wykorzystaniu przez nas cookies, zapoznaj się z naszą Polityką dotyczącą Cookies i Podobnych Technologii. 2.1.3 Dane pozyskane od osób trzecich lub z publicznie dostępnych źródeł
Otrzymujemy Twoje dane osobowe od różnych osób trzecich (i ze źródeł publicznych) takich jak wymienione poniżej:
  • Niektóre informacje o charakterze technicznym oraz wynikające ze sposobu użytkowania, pozyskane od dostawców usług analitycznych, jak np. Google.
  • Dane adresowe i kontaktowe związane z prowadzoną działalnością gospodarczą pozyskane od dostawców informacji, jak np. wywiadownie gospodarcze oraz podmioty budujące bazy potencjalnych kontrahentów oraz publicznie dostępne rejestry (np. Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej).
  • Partnerów Serwisu, w zakresie w jakim prowadzą oni z nami korespondencję dotyczącą naszych Usług lub transakcji, które z nimi prowadziłeś/aś (np. zapytania dotyczące wybranych przedmiotów, rezerwacje produktów).
3. Czy pozyskujemy dane od dzieci? Nasze Usługi nie są skierowane do dzieci poniżej 16 roku życia i świadomie nie pozyskujemy informacji na ich temat. Jeśli stwierdzimy, że osoba poniżej 16 roku życia dostarczyła nam swoje dane osobowe, natychmiast je usuniemy. 4. Dlaczego przetwarzamy informacje na Twój temat? Będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe tylko wtedy, gdy powoli to na dostarczenie Ci możliwie najlepszego doświadczenia oraz gdy jest to zgodne z przepisami prawa. Najczęściej przetwarzamy Twoje dane osobowe, gdy:
  • Jest to niezbędne do dostarczenia Usługi (pamiętaj, że korzystając z naszych Usług zawierasz umowę o świadczenie usług drogą elektroniczną).
  • Jest to niezbędne do celów wynikających z naszych prawnie uzasadnionych interesów, polegających na ulepszaniu naszych Usług i zapewnianiu Ci dostępu do bezpiecznego i sprawnie działającego Serwisu.
  • Jest to niezbędne do wypełnienia ciążącego na nas obowiązku prawnego.
  • ,/ul>
    W pewnych okolicznościach możemy również przetwarzać Twoje dane osobowe na podstawie uzyskanej od Ciebie zgody. W takich przypadkach, w momencie pozyskiwania Twojej zgody poinformujemy Cię o celu przetwarzania i kategorii przetwarzanych danych osobowych.
    Poniżej przedstawiamy opis sposobów przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych oraz podstawy prawne, na których oparliśmy nasze działania. Ponadto, gdy ma to swoje zastosowanie, zidentyfikowaliśmy i opisaliśmy nasze prawnie uzasadnione interesy. 4.1 Przetwarzanie w celu świadczenia Usług za pośrednictwem Serwisu Jeśli zalogujesz się za pomocą Twojego numeru telefonu komórkowego lub identyfikatora email, wykorzystamy Twoje imię i nazwisko, numer telefonu komórkowego lub adres email w celu zidentyfikowania Cię jako użytkownika i zapewnienia Ci dostępu do naszego Serwisu.
    Jeśli skorzystasz z kanału Messenger do komunikacji z nami, wykorzystamy Twoje imię i nazwisko oraz id profilu Facebook do dalszej komunikacji oraz rekomendacji naszych Usług, które mogą Cię zainteresować.
    W trakcie relacji z Serwisem, możesz udostępnić nam Twój adres email i numer telefonu komórkowego. Wykorzystujemy je do przesyłania Ci drogę elektroniczną lub za pośrednictwem SMS propozycji i rekomendacji naszych Usług, które mogą być dla Ciebie interesujące.
    Powyższe informacje są przetwarzane w celu zapewnienia wysokiego poziomu dostarczenia Usługi oraz na podstawie prawnie uzasadnionego interesu w przypadku podejmowania przez nas działań marketingowych, polegających na oferowaniu Ci Usług. 4.2 Przetwarzanie w celu poprawienia wygody korzystania z Serwisu oraz rozwoju nowych funkcjonalności Serwisu Wykorzystujemy dane o aktywności użytkownika (np. sekwencje kliknięć w ramach Serwisu) do:
    • określania jak długo i w jaki sposób poruszasz się po naszym Serwisie, w celu poznania Twoich zainteresowań i poprawy naszych Usług. Na przykład, opierając się na informacjach dotyczących treści, które Cię zainteresowały, możemy przekazać Ci sugestie innych interesujących materiałów;
    • monitorowania i raportowania efektywności kampanii marketingowych do naszych partnerów biznesowych oraz do celów wewnętrznych analiz biznesowych.

    Wykorzystujemy dane dotyczące Twojej lokalizacji do mierzenia i monitorowania Twoich interakcji z banerami reklamowymi podmiotów trzecich, które umieszczamy w naszym Serwisie.
    Przetwarzamy powyższe informacje w oparciu o przesłankę naszego prawnie uzasadnionego interesu w celu poprawy Twojej wygody korzystania z Serwisu oraz zapewnienia wysokiego poziomu użyteczności procesu dostarczania Usług. Nieustannie pracujemy nad rozwojem Serwisu o nowe funkcjonalności oraz Usługi, stąd możemy przetwarzać Twoje dane osobowe na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu polegającego na zwiększaniu atrakcyjności Serwisu dla użytkowników. 5. W jaki sposób będziemy Cię informować o zmianach w naszej Polityce Prywatności? Polityka Prywatności może być przez nas zmieniana lub aktualizowana. Wszelkie zmiany zostaną zamieszczone na tej stronie, a dodatkowo poinformujemy Cię o nich za pośrednictwem wiadomości email lub naszego Serwisu. Jeśli nie wyrażasz zgody na dokonane przez nas zmiany, możesz dokonać zamknięcia swojego konta wysyłając maila na adres politykaprywatnoś[email protected] Bez zbędnej zwłoki Twoje dane zostaną usunięte z Serwisu oraz innych systemów wykorzystywanych przez nas do przetwarzania danych osobowych. 6. Twoje prawa Obowiązujące przepisy dotyczące ochrony prywatności przyznają Ci pewne prawa związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych. O zakresie przysługujących Ci praw decyduje charakter podejmowanych przez nas działań. 6.1 Prawo dostępu do Twoich danych osobowych. Prawo to umożliwia Ci otrzymanie informacji, czy przetwarzamy dane osobowe na Twój temat, a jeżeli tak, prawo do otrzymania kopii danych osobowych, które przetwarzamy. Prawo dostępu do danych osobowych pozwala Ci na zweryfikowanie tego, czy przetwarzamy je zgodnie z prawem.
    6.2 Prawo do sprostowania Twoich danych osobowych. Prawo to zapewnia możliwość żądania poprawienia niekompletnych, nieprawdziwych lub nieaktualnych danych, które przetwarzamy. W niektórych przypadkach realizując Twoje żądanie będziemy musieli zweryfikować poprawność nowych danych, które nam dostarczysz.
    Prawo do ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych. Prawo to pozwala Ci zwrócić się do nas o wstrzymanie przetwarzania Twoich danych osobowych w następujących sytuacjach:
    • gdy chcesz abyśmy sprawdzili prawidłowość danych;
    • gdy nasze przetwarzanie jest niezgodne z prawem;
    • gdy dane są Ci potrzebne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń, mimo, że nie potrzebujemy już Twoich danych do naszych własnych celów przetwarzania;
    • gdy wniosłeś sprzeciw wobec naszego przetwarzania, ale musimy zweryfikować czy w dalszym ciągu mamy nadrzędne i prawnie uzasadnione podstawy do kontynuowania przetwarzania Twoich danych osobowych.

    6.3 Prawo do usunięcia Twoich danych osobowych. Masz prawo żądać usunięcia Twoich danych osobowych, jeśli nie są już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane. Możesz również żądać od nas usunięcia Twoich danych osobowych, jeśli skutecznie zrealizowałeśł/aś przysługujące Ci prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania (zob. poniżej), jeśli przetwarzamy Twoje dane niezgodnie z prawem lub jesteśmy zobowiązani do usunięcia Twoich danych osobowych w celu wywiązania się z obowiązku prawnego wskazanego w przepisach obowiązującego prawa. Pamiętaj, że w niektórych przypadkach, jesteśmy zobowiązani prawnie do przetwarzania Twoich danych na podstawie obowiązujących przepisów i nie możemy zrealizować Twojego żądania.
    6.4 Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania dotyczących Cię danych w sytuacji, gdy przetwarzamy Twoje dane w oparciu o przesłankę prawnie uzasadnionego interesu (naszego lub podmiotów trzecich). Prawo do sprzeciwu możesz wnieść z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją, gdy Twoim zdaniem przetwarzanie wpływa na Twoje prawa lub wolności. Prawo do wniesienia sprzeciwu przysługuje Ci również jeśli przetwarzamy Twoje dane w celach marketingu bezpośredniego. W niektórych przypadkach, możemy wykazać, że posiadamy prawnie uzasadnione podstawy do przetwarzania danych, które są nadrzędne wobec Twoich praw i wolności (np. konieczność zapewnienia bezpieczeństwa Serwisu oraz przeciwdziałanie oszustwom). W takich przypadkach prawo do sprzeciwu nie łączy się z usunięciem Twoich danych osobowych.
    6.5 Prawo do przenoszenia Twoich danych osobowych. Na podstawie tego prawa dostarczymy Tobie lub wskazanej przez Ciebie osobie trzeciej Twoje dane osobowe . Pamiętaj, że prawo to przysługuje Ci tylko w odniesieniu do danych przetwarzanych na podstawie zgody lub przesłanki wykonania Usługi, którą chciałeś zrealizować, a samo przetwarzanie odbywa się w sposób zautomatyzowany (w systemach informatycznych). W przypadku, gdy udzieliłeś nam zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych, masz prawo do wycofania jej w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Realizacja praw jest, co do zasady, bezpłatna: Nie będziesz musiał wnosić opłaty za realizację prawa dostępu do Twoich danych osobowych (lub za realizację jakichkolwiek innych praw). Możemy jednak pobrać opłatę w rozsądnej wysokości, jeśli Twoje żądanie jest w oczywisty sposób nieuzasadnione lub nadmierne, w szczególności ze względu na ich ustawiczny charakter. W takich przypadkach możemy również odmówić spełnienia Twojego żądania.
    6.6 Czas realizacji żądań Dokładamy starań, aby odpowiedzieć na wszystkie prawnie uzasadnione żądania w ciągu jednego miesiąca. Jeśli Twoje żądanie jest szczególnie skomplikowane lub złożyłeś kilka żądań ich rozpoznanie może zająć nam dłużej niż miesiąc. W takim wypadku poinformujemy Cię wydłużeniu terminu i zapewnimy Ci bieżące informacje dotyczące realizacji Twojego żądania. Masz również prawo w dowolnym czasie wnieść skargę do właściwego organu nadzorczego. Będziemy wdzięczni, jeśli przed wniesieniem skargi do organu nadzorczego, dasz nam szansę zajęcia się Twoją sprawą i wątpliwościami związanymi z naszym działaniem. Z tego powodu prosimy o kontakt mailowy na adres: [email protected] 7. Komunikacja i Marketing Będziemy komunikować się z Tobą za pośrednictwem wiadomości email, SMS, Facebook Messenger lub za pomocą powiadomień związanych z naszymi Usługami/Serwisem. Komunikacja będzie mieć na celu potwierdzenie Twojej rejestracji, udzielanie automatycznych odpowiedzi na temat ofert prezentowanych w ramach naszego Serwisu lub odpowiadać na bezpośrednio zadane przez Ciebie pytania.
    Możesz jednak w każdej chwili zrezygnować z otrzymywanej komunikacji marketingowej przez kliknięcie w odpowiedni link umieszczony w wysłanej do Ciebie wiadomości email lub wpisać “stop” w komunikatorze Messenger Facebook, aby nie otrzymywać od nas więcej tego typu wiadomości. W przypadku problemów lub trudności skontaktuj się z nami mailowo na adres [email protected]
    Komunikację marketingową możesz otrzymywać, gdy:
    • zgłosiłeś nam chęć otrzymywania takich informacji wyrażając swoją zgodę na komunikację marketingową;
    • dostarczyłeś nam swoje dane biorąc udział w konkursie, akcji promocyjnej lub innej aktywności, w trakcie której wyraziłeś zgodę na komunikację marketingową.
    8. Komu udostępniamy Twoje dane? Do realizacji celów wskazanych w pkt. 4, możemy udostępniać Twoje dane osobowe następującym kategoriom odbiorców:
    8.1 Partnerzy W ramach Serwisu prezentujemy oferty Partnerów, które przedstawiają koszty związane z zakupem, finansowaniem lub ubezpieczeniem samochodu. Twoje dane zostaną im udostępnione dopiero wtedy, jeśli wyrazisz na to osobną zgodę.
    8.2 Podmioty trzecie świadczące usługi Korzystamy z usług podmiotów trzecich, które pomagają dostarczać nam określone rozwiązania związane z naszymi Usługami, np. przechowywanie danych w chmurze Amazon Web Services i Microsoft Azure. Dostawcy takich usług mogą mieć swoją siedzibę zarówno na terenie „EOG”, jak i poza nim. Wymagamy od naszych Partnerów i dostawców zapewnienia bezpieczeństwa Twoich danych osobowych oraz przetwarzania ich zgodnie z prawem. Nie pozwalamy na to, aby nasi Partnerzy i dostawcy przetwarzali Twoje dane osobowe do własnych celów. W ramach naszej współpracy zastrzegamy, że dostawcy mogą przetwarzać je tylko w wyraźnie wskazanych celach, zgodnie z naszymi instrukcjami.
    8.3 Dostawcy usług marketingowych i analitycznych W celu ulepszania naszych Usług, czasem udostępniamy informacje o Tobie w postaci uniemożliwiającej identyfikację dostawcom usług analitycznych, którzy pomagają nam analizować w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszych Usług/Serwisu. Dla celów monitorowania i raportowania efektywności kampanii naszych partnerów biznesowych oraz w celach wewnętrznych analiz biznesowych, dzielimy się z nimi informacjami po wcześniejszej anonimizacji danych.
    8.4 Organy ścigania, organy nadzorcze i inne W przypadkach określonych prawem możemy ujawnić Twoje dane osobowe organom ścigania, organom nadzorczym, organom władzy publicznej, podmiotom wykonującym zadania publiczne lub działającym na zlecenie organów władzy publicznej oraz innym podmiotom trzecim. 9. Przekazywanie danych do państw trzecich W sytuacjach, gdy przekazujemy Twoje dane osobowe poza „EOG”, gwarantujemy, że podobny poziom ochrony jest zapewniony przez wprowadzenie co najmniej jednego z poniższych zabezpieczeń:
    • Przekażemy Twoje dane osobowe tylko do państw, które Komisja Europejska uznała za zapewniające odpowiedni poziom ochrony danych osobowych. Szczegółowe informacje są dostępne tutaj: European Commission: Adequacy of the protection of personal data in non-EU countries

    • Korzystając z usług określonych dostawców, możemy posługiwać się umowami zatwierdzonych przez Komisję Europejską, które zapewniają danym osobowym taką samą ochronę, jaka przysługuje im w Unii Europejskiej. Szczegółowe informacje są dostępne tutaj: European Commission: Model contracts for the transfer of personal data to third countries.

    • Jeśli nasi dostawcy usług mają swoją siedzibę w Stanach Zjednoczonych Ameryki, możemy przekazywać im dane jeśli zostali objęci programem Privacy Shield, który zobowiązuje ich do zapewnienia podobnej ochrony w odniesieniu do danych przekazywanych pomiędzy Europą i Stanami Zjednoczonymi. Szczegółowe informacje są dostępne tutaj: European Commission: EU-US Privacy Shield.

    Możesz uzyskać kopię jednego z powyższych zastosowanych zabezpieczeń kontaktując się z nami wykorzystując pisząc na adres [email protected] 10. Gdzie i przez jaki okres przechowujemy Twoje dane? Dane, które gromadzimy na Twój temat będą przechowywane i przetwarzane zarówno na terenie „EOG”, jak i poza nim, na odpowiednio zabezpieczonych serwerach, w celu zapewnienia naszym użytkownikom szybkich stron internetowych.
    Przechowujemy Twoje dane tak długo, jak jest to niezbędne do realizacji celów, dla których zostały zebrane, w tym w ramach wypełniania obowiązków prawnych, podatkowo-księgowych lub dla celów sprawozdawczych.
    W celu określenia odpowiedniego okresu przechowywania danych osobowych, uwzględniamy ilość i charakter przetwarzanych danych, w tym charakter danych szczególnej kategorii. Bierzemy także pod uwagę potencjalne ryzyko niedozwolonego wykorzystania lub nieuprawnionego ujawnienia Twoich danych osobowych, możliwość realizacji celów przetwarzania za pomocą innych środków oraz obowiązujące przepisy prawne odnoszące się do przetwarzanych danych osobowych. Twoje dane osobowe pozyskane w ramach realizacji Usług przechowujemy przez czas jego realizacji danej Usługi, jak również do celów marketingowych. Po zamknięciu Twojego konta możemy przechowywać Twoje dane osobowe w zakresie i przez okres, który jest niezbędny do wypełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa lub naszych prawnie uzasadnionych interesów (np. w celach zwalczania nadużyć).
    Dane osobowe związane z technologią plików cookie są przechowywane przez czas odpowiadający cyklowi życia plików cookie lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
    Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące okresów retencji Twoich danych, skontaktuj się z nami mailowo na adres politykaprywatnoś[email protected] 11. Środki techniczne i organizacyjne oraz bezpieczeństwo przetwarzania Wszystkie informacje, które nam przekazałeś/łaś oraz które pozyskaliśmy na Twój temat, przechowywane są na odpowiednio zabezpieczonych serwerach. Wdrożone zostały również niezbędne środki techniczne i organizacyjne mające służyć ochronie Twoich danych. Aby chronić Twoje dane na bieżąco monitorowane są procedury mające na celu (a) ochronę danych przed przypadkową lub niezgodną z prawem utratą, dostępem lub ujawnieniem, (b) identyfikację możliwych do przewidzenia ryzyk dla bezpieczeństwa Serwisu, oraz (c) minimalizację zagrożenia dla bezpieczeństwa, w tym przez dokonywanie oceny ryzyka i regularne testy. Dodatkowo zapewniamy, że całość komunikacji jest szyfrowana przy użyciu technologii SSL. Pamiętaj, że pomimo wdrożonych przez nas środków ochrony Twoich danych osobowych, udostępnianie informacji za pośrednictwem Internetu lub publicznie dostępnych sieci, nigdy nie jest całkowicie bezpieczne i istnieje ryzyko, że dostęp do Twoich danych osobowych uzyskają nieuprawnione do tego osoby trzecie. 12. Odnośniki do strony internetowych podmiotów trzecich Nasz Serwis może zawierać odnośniki do stron internetowych lub aplikacji podmiotów trzecich. Jeśli klikniesz w jeden z takich odnośników, pamiętaj, że każda ze stron, na którą zostaniesz przekierowany posiada własną politykę prywatności. Nie mamy wpływu na takie strony internetowe/aplikacje i nie jesteśmy odpowiedzialni za ich polityki. Zachęcamy Cię do zapoznania się z informacją o polityce prywatności każdej strony internetowej, którą odwiedzasz opuszczając nasz Serwis. 13. Kontakt W celu uzyskania dodatkowych informacji lub realizacji swoich praw, skontaktuj się z nami mailowo na adres [email protected] Jeżeli chcesz skontaktować się z nami w sprawach związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych możesz wysłać list na nasz adres: Izzy Lease Sp. z o.o., ul. Wilcza 4, 38-500 Sanok. 14. Organy Nadzorcze Naszym Wiodącym Organem Nadzorczym jest Berliński Komisarz ds. Ochrony danych osobowych: “Berliner Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit” Friedrichstr. 219, Besuchereingang: Puttkamerstr. 16 – 18 (5. Etage), 10969 Berlin, Germany W sprawach lokalnych związanych z ochroną danych osobowych możesz skontaktować się z Prezesem Urzędu Ochrony Danych Osobowych pod adresem: Stawki 2, 00-193 Warszawa”
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się więcej jak je wyłączyć. Polityka prywatności
×